Het U21 team van BV Noordkop/SUNS heeft het in een zeer goed gevulde sporthal De Slenk niet kunnen bolwerken tegen concurrent Landstede/Zwolle. De bezoekers trokken na een 46-36 voorsprong bij rust aan het winnende eind bij 86-78. Hierdoor is plaatsing voor de Play-Offs buiten bereik gekomen voor de Helderse brigade.

De Zwollenaren, die met veel geduld en gogme speelden, traden compleet in Den Helder aan en lieten zien over een gedegen team te beschikken dat het aanvallend veelal moest hebben van het schot van buiten. De thuisploeg kon geen beroep doen op een voltallig fitte selectie, probeerde met veel arbeid de wedstrijd naar zich toe te trekken maar kon niet voorkomen dat het tol moest betalen voor het (te) vele balverlies.

In de eerste periode kwam dit reeds tot uiting. De thuisploeg leed in deze fase teveel balverlies (7) maar kon desondanks aansluiting houden met de gasten door in de aanval goed door te komen. Landstede/Zwolle toonde vastigheid, bleek goed op elkaar ingespeeld en pakte een 24-19 voorsprong. Bij 32-gelijk lag halverwege het 2e kwart lag alles weer volledig open en leek hoofdcoach Gerard Luyckx (foto) de juiste remedie te hebben gevonden.

De thuisploeg toonde veerkracht, knokte in deze fase voor iedere bal maar moest daarna lijdzaam toezien dat de bezoekers alsnog een marge pakten van 10 punten bij rust: 46-36. In het 3e kwart scoorden de bezoekers 27 punten, mede dankzij maar liefst zeven rake 3-punters. De Nieuwediepers kwamen na een achterstand van 16 punten (57-41) terug tot 59-53 maar bleken niet in staat om de Zwolse schutters aan banden te leggen.

De thuisploeg bleef in het 4e kwart knokken voor een goed resultaat en dat werd gewaardeerd door het talrijk opgekomen publiek. Vermoeidheid eiste echter zijn tol, waardoor de finesse helaas ontbrak in de afwerking. Anders was er wellicht meer mogelijk geweest dan de uiteindelijke 86-78 nederlaag. Door dit verlies blijft een top 4 klassering buiten beeld maar is een plek in de top 6 een realistische doelstelling.