Bv Noordkop U18 hoofdcoach Gerard Luyckx (zie foto) kan terugkijken op een zeer enerverende krachtmeting met titelkandiaat BAL, die door de thuisploeg met 70-68 werd gewonnen na verlenging. Spelverdeler Rechello la Croes liet zich tot matchwinnaar kronen.

In een aftastend openingskwart was BAL de bovenliggende partij, 16-10, maar kon de thuisploeg blijven aanhaken. De gastheren deden het tij vervolgens volledig keren. Een 18-3 periodestand deed het wedstrijdbeeld 180 graden draaien met een Helderse 28-19 voorsprong bij rust als basis voor de 2e helft.

BV Noordkop bleeft het spel dicteren in de 3e periode (19-14), en bij 47-33 leek een thuisoverwinning in de maak. Echter, de Noord-Limburgers raakten op schot in het slotakkoord en waren zeer productief. De thuisploeg viel stil en de 27-13 kwartstand in het voordeel van BAL hield automatisch een verlenging in bij 60-gelijk.

Daarin had de thuisploeg continu het initiatief want de gasten kwamen nooit meer aan de leiding. Met nog 8 seconden op de klok betaalde een time-out van Gerard Luyckx zich uit en bleven de punten aan het Marsdiep: 70-68. UBall wacht volgende week zaterdag in Utrecht, andermaal een tegenstrever van formaat.