Het U16 team van BV Noordkop heeft een goede uitgangspositie verworven in de heenwedstrijd van de halve finale van de Play-Offs tegen Landstede Zwolle door met 55-46 (26-20) aan het winnende eind te trekken. Het team van hoofdcoach Frans Luyckx kreeg bij het in grote getale opgekomen thuispubliek in sporthal De Slenk (zie foto) de handen veelvuldig op elkaar door te blijven volharden in aanstekelijk teamspel!

Verdedigend stond het vanaf de opworp als een huis bij de Helderse equipe maar aanvallend kon het team niet altijd een vuist maken. De bezoekers waren echter op achtervolgen aangewezen na 6-6 halverwege het 1e kwart. Vanaf dat moment kwam de thuisploeg enigszins op stoom. De geliefkoosde 3-punter viel een paar keer goed en de bezoekers hadden geen passend antwoord: 15-10.

De punten waren zeer duur in het 2e kwart maar BV Noordkop bleef aan de positieve kant van de score door op het juiste moment toe te blijven slaan. Dit bracht een 22-14 voorsprong met zich mee, waarna Landstede Zwolle via een time-out de schade kon beperken. De 11-10 periodestand geeft aan dat beide teams moeite hadden om de ring te vinden hetgeen gevoed werd door de spanning die op de wedstrijd zat.

BV Noordkop bleef ook in het 3e kwart strijden voor ieder punt. Met veel inzet, waarbij de verdedigende rebound niet onderbelicht bleef, werd het aanvankelijk 34-28 in Helders voordeel. De bezoekers kwamen terug tot 36-34 maar andermaal veerden de Nieuwediepers op waardoor het slotakkoord 39-34 betekende bij de start van het laatste speelbedrijf.

Daarin kwam de Helderse mentaliteit, gekoppeld aan een gezonde dosis vechtlust, andermaal bovendrijven. Dit had een marge van 10 punten tot gevolg (46-36) met nog 6 minuten op de klok. Zwolle probeerde aan te klampen, bleef op 7 punten steken, en moest een maximale marge van 11 punten toestaan: 51-40.  De zeer spannende krachtmeting kreeg in de eindfase een terechte winnaar die met een marge van 9 punten (55-46) volgende week zaterdag (aanvang 14 uur) de return afwerkt in Zwolle. #BETHERE