bvnoordkop-logoHet U16 team van BV Noordkop heeft het in de return van de halve finale van de Play-Offs niet kunnen bolwerken tegen Landstede/Zwolle: 76-58 (34-37).

Het spaarpotje van de heenwedstrijd bedroeg 9 punten (55-46) maar deze marge was bij de start van het 2e kwart reeds teniet gedaan: 25-15. De thuisploeg hanteerde een zone-press verdediging waar de formatie van BV Noordkop hoofdcoach Frans Luyckx het onnodig heel moeilijk mee had.

De start van de Helderse équipe in het 2e kwart kwam de hoop op een positief resultaat bij de meegereisde fans ten goede. Het schot viel goed in deze fase bij de bezoekers en bij 28-27 werd voor het eerst brutaal dee leiding genomen. Het 2e kwart leverde een 21-9 score op in Helders voordeel waardoor de kleedkamer met een 37-34 voorsprong opgezocht werd.

Het geloof in eigen kunnen sijpelde weg in het 3e speelbedrijf naarmate de wedstrijd vorderde. De thuisploeg speelde met veel energie en BV Noordkop raakte de pedalen volledig kwijt: 58-45 (24-8). Aanvallend haperde het schot van buiten waarvan Landstede/Zwolle dankbaar profiteerde.

De gasten liepen op hun tandvlees in het slotakkoord maar halverwege was er nog steeds een goede uitkomst mogelijk gezien de 64-50 tussenstand. De Heldernaren hingen weliswaar aan een zijde draadje maar onoverbrugbaar was de marge niet met de uitslag van de heenwedstrijd in het achterhoofd.

Echter, in slotfase ging het mis doordat eenvoudige kansen om zeep werden geholpen en het schot van buiten op 1 rake poging na verder uitbleef met een 76-58 nederlaag als gevolg.

Hiermee komt een einde aan een heel mooi seizoen van het U16 team! Proficiat met de geleverde teamprestatie, mede dabkzij de input van de zeer betrokken hoofdcoach Frans Luyckx!