Het U16 team van BV Noordkop heeft de goede competitiestart van vorige week doorgezet in de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen  Landstede Hammers. De Zwollenaren werden op een 81-51) (40-23) nederlaag getrakteerd. Hoofdcoach Edwin van der Hart was in zijn nopjes met de zege: “Dit was verdedigend beter dan vorige week tegen Landslake Lions (97-71 zege, red.). Het team maakt progressie op dat vlak. De goede start van het seizoen biedt veel perspectief voor het vervolg”.

De thuisploeg dicteerde het tempo van meet af aan en was scorend goed op dreef. Daarnaast zat het verdedigend meestal wel snor. Dat resulteerde in een aantal steals die relatief makkelijke fast-break scores tot gevolg had. Het 1e kwart werd daardoor afgesloten met een 19-9 tussenstand. De thuisploeg pakte vervolgens goed door, ondervond nagenoeg geen hinder van het Zwolse lengteoverwicht en bleef aan twee kanten van het veld alert: 40-23 (rust).

In de 2e helft bleef de marge gestaag oplopen doordat de bezoekers het antwoord schuldig moesten blijven op de Helderse dadendrang. Via 61-35 en 75-46 werd de onverwacht ruime 81-51 eindstand bereikt. Volgende week zondag wacht het U16 team de uitwedstrijd tegen BV Groningen U16.