Een onvoltallig U16 team van BV Noordkop heeft Heroes Den Bosch kansloos gelaten in Sporthal De Slenk: 74-57 (42-19). Beide teams zijn in de race voor een top 4 klassering, die recht geeft op deelname aan de Play-Offs, maar op het veld was daar weinig van terug te zien in met name de 1e helft. Onder aanvoering van spelverdeler Aïrto Flagge, die zijn team op sleeptouw nam, bleven de winstpunten in Den Helder.

De thuisploeg kwam furieus uit de startblokken, liet aanvallend de bal zeer goed rond gaan en schoot met scherp. Daarnaast stond het team van hoofdcoach verdedigend als een huis waardoor de formatie uit Den Bosch moeilijk de basket kon vinden: 20-6 (1e kwart). Dat spelbeeld zette zich voort in het 2e kwart. De thuisploeg bleef in de aanval voor de juiste opties kiezen en Heroes kon weinig noemenswaardige tegenstand bieden: 42-19 (rust).

In een gelijkopgaande 2e helft consolideerden de gastheren de marge op aansprekende wijze. Het team bleef collectief goed voor de dag komen en kwam geen moment in de problemen. Daar bracht een 23-15 kwartstand op het slot in het voordeel van de Noord-Brabanders geen verandering meer in: 74-57. Door deze overwinning blijft het U16 team nagenoeg gelijke tred houden met directe concurrenten op de ranglijst.