Het U16 team van BV Noordkop heeft zichzelf een enorme dienst bewezen door het bezoekende BC Apollo met een 84-71 (44-41) nederlaag huiswaarts te sturen. Het team van hoofdcoach Frans Luyckx (zie foto) legde de basis voor de overwinning in de 3e periode toen de voorsprong in ijltempo op ruim 10 punten werd gebracht.  Hierdoor klimt BV Noordkop naar een gedeelde 2e plaats op de ranglijst met New Heroes Den Bosch (bieden een 17-3 record), volgende week de opponent in Oeteldonk.

In een gelijkopgaande eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het bewijs daarvoor werd geleverd door een wisselend scoreverloop. De thuisploeg opende goed, 5-0, maar de Amsterdammers kwamen vervolgens op een 15-13 voorsprong. Een Helderse 3-punter hield 16-15 in maar de bezoekers waren onder het bord net iets scherper getuige de 23-21 periodestand.

In het tweede speelbedrijf moest een 2e Helderse time-out bij een 29-27 achterstand soelaas bieden en die opzet lukte. De thuisploeg kreeg meer grip op het enerverende duel door het tempo te bepalen: 44-38. Een 3-punter van BC Apollo in het rustsignaal betekende 44-41. Echter, de voortekenen waren reeds positief te noemen voor BV Noordkop gezien het vertoonde spel en de energie waarmee gestreden werd voor ieder balbezit.

Die veronderstelling werd bewaarheid in het 3e kwart. BV Noordkop legde BC Apollo veel (bal)druk op, hanteerde een hoog tempo en dat resulteerde in een 66-51 tussenstand. De gasten hadden verdedigend geen antwoord op de Helderse dadendrang en bij 69-56 (eind 3e kwart) leek er geen vuiltje aan de lucht. Met nog 5 minuten op de klok bleef deze aanname gehandhaafd bij een 77-65 tussenstand. De opleving van BC Apollo bracht de spanning even terug, 77-71, maar verder liet de thuisploeg het niet komen: 84-71.