Zo nu en dan wordt er na afloop van een wedstrijd lang nagepraat over een, in dit geval overduidelijke, scheidsrechterlijke dwaling. Helaas voor de thuisploeg was dat ook het geval na het DTL treffen tussen BV Noordkop/SUNS en Orange Lions Academy, het opleidingsteam van de NBB.

Een “jumpbal” werd met nog enige seconden op de klok terecht toegekend aan de gastheren door de zeer ervaren jurytafel die tot dan geen enkele ruimte tot twijfel had gelaten. De scheidsrechters hadden aanvankelijk geen enkele reden tot enige aarzeling en volgden geheel terecht de jurytafel. Het daaropvolgende protest van OLA-kant bracht het arbitrale duo schijnbaar alsnog aan het twijfelen.

Na rijp beraad, dat maar liefst enkele minuten duurde, werd het initiële besluit teruggedraaid en kreeg OLA het voordeel van de twijfel. Daarmee was de 62-61 eindzege voor de NBB academie een feit. Dit tot grote verbazing van het publiek en bovenal het U21 team! De scepsis na afloop was aan Helderse kant niet van de lucht en in dit specifieke geval geheel terecht!

Neemt niet weg dat de thuisploeg in het 4e kwart een voordelige marge van 9 punten, 51-42, kwijt speelde waardoor OLA in de positie kwam om in de slotfase succesvol te ageren tegen de allesbeslissende “jumpbal” van de wedstrijd bij het zeer twijfelachtige arbitrale duo. De uiteindelijke nederlaag was een smet op de wedstrijd want de thuisploeg verzuimde zich te belonen voor een prima optreden. Echter, er is veel perspectief voor de nabije toekomst!

Periodestanden: 24-18; 33-21; 51-42 en 61-62 eindstand