Het DTL team van BV Noordkop/SUNS heeft op eigen bodem met 76-71 gewonnen van UBALL uit Utrecht. De Helderse zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand want 3 kwarten was het team van coach Tristan van Santen op achtervolgen aangewezen. In het slotakkoord kwam de beslissende marge op het bord en kon de Helderse formatie de derde seizoenzege begroeten.

BV Noordkop/SUNS kampt dit seizoen met groeistuipen als het gaat om het verzilveren van vrije worpen. In Nijmegen vorige week was op dat vlak een opwaartse lijn te zien toen TBG Dragons in eigen huis werrd geklopt (85-70). Echter, tegen UBALL bleek dat de Helderse equipe op dat vlak nog veel progressie kan maken.

In een gelijkopgaande 1e helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. UBALL was in beide kwarten de bovenliggende partij (tweemaal 20-18) maar de jonge thuisploeg kon moeiteloos aanhaken. De gastheren sloten het 3e kwart in Helders voordeel (20-18) af en dat bleek de opmaat voor de uiteindelijke 76-71 overwinning .

In het 4e kwart (20-13 voor de thuisploeg) bleef het spannend tot het eind aan toe en verzuimde UBALL cruciaal balverlies van de thuisploeg daadwerkelijk af te straffen. Hierdoor kwam de thuiszege niet meer in gevaar en het staat BV Noordkop/SUNS U21 na 6 duels in de middenmoot gerangschikt met een 3-3 record.