Het DTL team van BV Noordkop/SUNS is 2020 prima gestart met een overwinning op het bezoekende Harlem Lakers: 83-77 (33-30). Na een rommelige 1e helft, waarin de gastheren tekort schoten in de passing met veel te veel balverlies tot gevolg, liet de thuisploeg beter spel zien. Met 5 spelers in de dubbele cijfers werd de 83-77 eindstand bereikt.

Voor rust maakte het team van hoofdcoach Tristan van Santen geen sterke indruk. Harlem Lakers verzuimde hiervan gebruik te maken en kreeg later in de wedstrijd de rekening hiervoor gepresenteerd. De thuisploeg had de leiding bij rust, 33-30, via 16-gelijk (1e kwart), maar daar was eigenlijk alles mee gezegd.

De Helderse formatie tapte na de pauze uit een ander vaatje. Het tempo werd zo nu en dan wat opgevoerd en de verdedigende rebound was beter op orde, Na het 3e kwart (63-53) was een thuisoverwinning in de maak. Bij 68-55 stond het maximale verschil op het bord. In de slotfase kwamen de gasten nog even dichtbij dankzij een aantal 3-punters maar de zege kwam niet echt in gevaar: 83-77.