Het U21 team van BV Noordkop/SUNS heeft zich hersteld van de 84-80 nederlaag in de competitie opener tegen Harlem Lakers. Tegen het bezoekende BC Triple Threat uit Haarlem werd de eerste, zij het zeer moeizame, zege in de Dutch Talent League geboekt: 72-65 (30-30). De formatie van hoofdcoach Tristan van Santen speelde zeer onrustig, grossierde in veel onnodig balverlies en maakte het zich zodoende onnodig bijzonder moeilijk.

BC Triple Threat was voor rust de bovenliggende partij door met opportunistisch spel brutaal de leiding de te nemen. Hoewel beide ploegen aan elkaar gewaagd waren getuige het scoreverloop, lieten de bezoekers de beste indruk achter, Via 20-17 (1e kwart) in Haarlems voordeel werd de 30-30 ruststand bereikt na een chaotisch verlopen 2e kwart. De term “hotseknotsebegonnia” gaf het spelbeeld het beste weer.

De thuisploeg liet begin 3e kwart zien waartoe het in staat is. Bij vlagen liet het team fraaie staaltjes teamspel zien maar in rap tempo ebde dat ook weer weg. De gasten werden hierdoor in staat gesteld om te blijven aanhaken en via 44-37 werd het 55-gelijk aan het einde van het 3e kwart.  In het 4e kwart kon de thuisploeg eindelijk het laken definitief naar zich toe trekken.

Triple Threat viel scorend helemaal stil, kwam tot 3 punten in 7 minuten, maar de gastheren konden daar slechts mondjesmaat van profiteren: 62-58. Het bleek echter voldoende voor de zwaarbevochten 72-65 overwinning. De jonge BV Noordkop/SUNS ploeg  kan terugkijken op een wedstrijd die als leermoment beschouwd kan worden met de gedachte dat het beter kan en beter moet!