Het DTL team van BV Noordkop/SUNS heeft in een aantrekkelijk thuisduel het onderspit moeten delven tegen Basketball Academie Limburg (BAL) uit Weert: 89-77n(50-48). De Noordlimburgers waren op volle oorlogsterkte naar het Marsdiep afgereisd en de thuisploeg moest vol aan de bak om de punten in Den Helder te houden.

Beide teams vermaakten het publiek met mooie acties en met name BAL bleek van afstand het vizier op scherp te hebben. BV Noordkop/SUNS was grotendeels op achtervolgen aangewezen maar de marge bleek in de eerste 2 kwarten steken op maximaal 6 punten. Na het eerste kwart (29-24 in het voordeel van de Weerter formatie) kwamen de Nieuwediepers goed terug in de wedstrijd waardoor bij rust nog alles open lag: 50-48.

BAL bleef ook na rust het wapen van de driepunter veelvuldig zoeken hetgeen regelmatig succes opleverde. De gastheren kwamen even op voorsprong bij 61-60 maar zagen in de slotfase van het 3e kwart de bezoekers op een 72-64 voorsprong komen. Die marge bleek in het slotakkoord onoverbrugbaar. Hoewel BV Noordkop/SUNS bleef aandringen kon de thuisnederlaag niet worden voorkomen: 89-77.