Het U16 team van BV Noordkop / Flashing Heiloo maakte tegen tegen Celeritas/Donar aan dramatische middag mee. Dankzij een zeer goede voorbereiding van headcoach Tristan van Santen (foto) was het al snel duidelijk dat deze wedstrijd een ander verloop zou krijgen dan de oefenwedstrijd in de voorbereiding voor dit seizoen.

De gastheren kwamen goed uit de startblokken door prima teamspel. Zoals wij inmiddels van dit team gewend zijn, werd er onzelfzuchtig gespeeld en werd de extra pass regelmatig gegeven. In de verdediging werd hard gewerkt en kwamen de gasten minder makkelijk in hun aanval dan in de eerder gespeelde oefenwedstrijd. Stand na 1e kwart : 21-17 in het voordeel van Donar.

Aan het begin van tweede kwart landde Skye Lont ongelukkig op de voet van een speler van Donar waardoor hij het het strijdveld geblesseerd moest verlaten. Hierbij verdween de spil van het team noodgedwongen uit en kantelde de wedstrijd. Na een oppeppende speech in de kleedkamer bij een 42-22 ruststand in Gronings voordeel, vochten de jongens voor wat ze waard waren. Door een ongelukkig afwerking, met ballen uit de ring rollend, dreigde het alsnog een lange middag te worden.

In het vierde kwart kreeg de wedstrijd een dramatische wending. Door een ongelukkige botsing en brak een speler van Donar zijn sleutelbeen. In afwachting van de ambulance wordt de wedstrijd helaas gestaakt bij een tussenstand van 67-32 voor Celeritas/Donar. Hiermee wordt een ongelukkige wedstrijd heel vervelend afgesloten. Wij wensen de speler van de bezoekers een voorspoedig herstel en veel beterschap toe!  .