Een incompleet U21 team van DH SUNS/BV Noordkop heeft in Nijmegen de Dutch Talent League hervat met een zorgeloze overwinning op laagvlieger TBG Dragons: 76-55 (37-29) in sporthal De Horstacker (zie foto). Daarmee behoudt het team van hoofdcoach Gerard Luyckx een positie in de top 4 van de ranglijst die recht geeft op deelname aan de Play-Offs.

Aanvankelijk was de Helderse brigade niet bij de les en dat leverde de thuisploeg een 9-1 voorsprong op. Vervolgens werd daar een 17-0 spurt tegenover gezet die resulteerde in een 20-13 periodestand. In de tweede periode bleef de marge schommelen rond de 4 a 8 punten en was de 37-29 voorsprong bij rust de juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Ook na rust bleven de bezoekers wisselvallig voor de dag komen. Goede momenten werden afgewisseld met slechte beslissingen waardoor de thuisploeg uitzicht hield op een stuntzege. Een Helderse 51-37 voorsprong werd om zeep geholpen richting eind 3e kwart waardoor alles nog mogelijk leek in het slotkwart: 51-45.

Dat bleek echter een illusie want TBG Dragons miste het aanvallende vernuft om de Helderse equipe daadwerkelijk in de problemen te brengen. Een tussensprint van 18-4 leverde nl. een 69-49 tussenstand op en was er uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht. Komende vrijdag dient er uit een geheel ander vaatje getapt te worden in  de thuiswedstrijd tegen concurrent New Heroes/Den Bosch, aanvang 20.30 uur in sporthal De Slenk.