BV Noordkop/SUNS U21 heeft in Groningen zeer goede zaken gedaan door lijstaanvoerder Donar op de eerste thuisnederlaag van dit lopende seizoen te trakteren: 73-65 (44-33). Door deze zege sluit het team van hoofdcoach Gerard Luyckx de eerste competitiehelft af met een 10-3 record, goed voor een top 4 klassering op de DTL-ranglijst.

Donar had de overhand in de aanvangsfase, 9-4, maar het lengteoverwicht betaalde uit in Helders voordeel. Via een 10-0 spurt werd een 12-8 achterstand omgebogen in een positieve marge van 6 punten: 18-12. In het 2e bedrijf pakten de gastheren het initiatief, 18-17, waarna de bezoekers door collectief spel,  via een 27-18 tussenstand, een 44-33 ruststand vastlegden. De gasten hadden het betere van het spel, dicteerden het tempo en waren aanvallend in balans.

De Nieuwediepers kwamen sterk uit de kleedkamer en namen met goed teambasketball een voorschot op de uiteindelijke overwinning: 56-40. De thuisploeg rechtte daarna echter de rug en een 11-0 tussensprint bracht de spanning volledig terug in de wedstrijd: 56-51. Daarmee was de Groninger koek echter nog niet op want bij 61-60 werd zelfs brutaal de leiding genomen.

Verder lieten de bezoekers het niet komen want in de slotfase hield BV Noordkop/SUNS het hoofd ijzig koel door op beslissende momenten goed door te komen. Daarnaast betaalde de verdedigende druk optimaal uit met een Helderse 13-4 eindsprint als waardige afsluiting die een 73-65 eindstand inhield.

Dat het kan “vriezen of dooien” bij de het U21 DTL team heeft de heenronde in de aantrekkelijke competitie inmiddels wel aangetoond.. Mooie zeges op directe concurrenten verbleekten bij nederlagen tegen lager geklasseerde teams door wisselvallig en grillig spel. De potentie om Play-Off deelname af te dwingen is zonder twijfel aanwezig en biedt houvast voor het vervolg na de feestdagen!