Het U21 team van BV Noordkop/SUNS heeft de spanning volledig teruggebracht in de Dutch Talent League door de ongeslagen status van koploper BC Apollo teniet te doen: 93-85 (55-34). De Helderse brigade bouwde in de 1e helft een spaarpotje op van maar liefst 21 punten: 55-34. Die voordelige marge betaalde zich uit in de 2e helft toen de Amsterdammers nog tot 4 punten (89-85) wisten te naderen in een prangende slotfase. De thuisploeg hield het hoofd echter koel op beslissende momenten met de terechte overwinning als beloning.

De thuisploeg kwam zeer sterkt uit de warming-up en en schoot met scherp. BC Apollo was direct op achtervolgen aangewezen en kon het aanvallende ritme van de gastheren niet doorbreken. De “Helderse werevelwind” bracht 33-15 op het scorebord in het 1e kwart en daar was niks op aan te merken. Bij 46-19 werd de maximale marge bereikt van 27 punten waarna er enige slordigheden in het spel slopen. De 55-34 ruststand gaf de verhoudingen juist weer tot dan.

BC Apollo trok de touwtjes verdedigend stevig aan in het 3e kwart en kwam door een onterecht toegekende “buzzer” 3-punter terug tot 71-55. De thuisploeg kon in deze fase aanvallend geen vuist maken zoals voor rust het geval was. BC Apollo kroop in het slotkwart nog verder naderbij en bij 79-72 moest een “bezinningsminuut” het momentum van de Amsterdammers doorbreken. Coachduo Gerard Luyckx/Mike Koendering slaagde in die opzet want de DTL-koploper kreeg vervolgens nul op request: 93-85.