Het thuisduel van het U21 team van BV Noordkop/SUNS in de Dutch Talent League was er een met twee gezichten. Voor rust was de thuisploeg heer en meester, hetgeen resulteerde in een 46-31 voorsprong bij rust, maar het bezoekende New Heroes/Den Bosch keerde het tij volledig in het vervolgtraject waardoor de thuisploeg met lege handen achterbleef: 83-73.

In het 1e kwart waren de gastheren op schot en bleven de Bosschenaren daardoor op gepaste afstand: 23-15. Dat spelbeeld zette zich voort in het 2e kwart en bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg: 46-31. De productie van de thuisploeg stokte enigszins in het 3e bedrijf, 27-20 in Brabants voordeel, en waren de eerste contouren zichtbaar van het aanstaande onheil: 66-58.

De incomplete Helderse formatie kon in het slotakkoord nauwelijks de basket vinden en New Heroes werd daardoor in staat gesteld om een stuntzege te realiseren dankzij een 25-7 periodestand: 83-73. Door deze, wellicht onnodige, nederlaag wordt de strijd om een plek in de top 4 met de week interessanter. Volgende week wacht voor BV Noordkop/SUNS het uitduel tegen Orange Lions Academy, die eerder dit seizoen in Den Helder onverwacht aan het winnende eind trokken (57-53). Het Helderse team is derhalve gewaarschuwd!