Het U18 team van BV Noordkop heeft met hangen en wurgen de thuiswedstrijd tegen New Heroes Den Bosch winnend afgesloten: 72-63 (46-34). Het duel had twee gezichten. De thuisploeg was voor rust de bovenliggende partij maar de bezoekers hadden het beste van het spel daarna.

BV Noordkop legde in de openingsfase de basis voor de uiteindelijke overwinning. Het team van coachduo Kouwijzer/Douma zette een degelijkse teamdefense neer en snelde in krap 2 minuten naar een 9-0 tussenstand. Vervolgens zakte het spel van de thuisploeg soms naar een bedenkelijk niveau en liet de schotselectie te wensen over: 22-14 (1e kwart).

De concentratieboog bij de thuisploeg was lang niet niet altijd gespannen en de helpside in de verdediging bleef een moeilijk vraagstuk.. Aangezien New Heroes verzuimde te profiteren en een passend antwoord schuldig moest blijven op het inside spel van de Nieuwediepers (voor rust), kon BV Noordkop, zonder tot grote hoogte te stijgen een marge van 12 punten bewerkstelligen bij rust: 46-34.

De thuisploeg liep zichzelf zo nu en dan volledig voorbij in het 3e kwart . Verdedigend was men niet bij de les waardoor New Heroes binnen de marge van 10 punten kon komen bij de start van het slotakkoord: 59-50. Het gebrek aan scorend vermogen speelde het team andermaal parten, evenals in het 3e kwart, en de bezoekers kwamen tot op 4 punten: 60-56. Een Helderse time-out bracht soelaas want de aanvallende wanorde werd hiermee doorbroken en mogelijk onhei tijdig afgewend.

Al met al een zwaarbevochten 72-63 zege die zeer moeizaam tot stand kwam. Andermaal werd duidelijk dat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn in de U18 eredivisie dit seizoen! .