Het U18-team van BV Noordkop heeft dankzij een zeer goed 4e kwart (24-10) de winstpunten in Den Helder kunnen houden tegen WBB Giants. De formatie uit Bergen op Zoom kwam met Bas Leyte aan de opworp, die momenteel (eveneens) actief is voor New Hampton Highschool in New Hampshire en dat bleek voor de bezoekers een welkome versterking.

De thuisploeg kwam furieus uit de startblokken en nam rap een 10-0 voorsprong. Een time-out van de West-Brabanders bracht soelaas getuige de ommekeer op het scoreboard: 11-10. De bezoekers waren toen rreds in een venijnige zone gekropen die de thuisploeg de nodige hoofdbrekens gaf. Na de eeste periode, 22-18 on WBB-voordeel, kwam daar niet veel verandering in. BV Noordkop bleef onnauwkeurig in de afwerking en passing waardoor WBB aan de voordelige zijde van de score kon blijven, zij het nipt: 37-35 (rust).

De gastheren tapten duidelijk uit een ander vaatje bij de start van het 3e kwart: 47-39. WBB leek even de klutskwijt maar herpakte zich net op tijd, kwam vervolgens heel goed terug en nam brutaal andermaal de leiding. Een 20-8 tussensprint hield een 59-55 tussenstand in bij de start van het slotakkoord.

Hierin stelde de thuisploeg eindelijk definitief orde op zaken door fel van leer te trekken in de verdediging. Dat leverde immers eenvoudige balwinst en scores op. Vanaf 65-63 bleef de thuisploeg aan de leiding gaan en werd de zege veilig gesteld.Bij 79-69 was de zwaarbevochten thuiszege een feit en blijft het U18 team hierdoor in de race voor een hoge eindklassering. ,