Met de uitwedstrijd tegen TBG Dragons als slotakkoord in de reguliere competitie heeft het U18 team van BV Noordkop uitzicht op plaatsing voor de Paly-Offs. Tegen de nummer 2 op ranglijst, BAL uit Weert, werd een 92-38 (46-21) overwinning geboekt.

Basketbal Academie Limburg was naar het Marsdiep gekomen met een jong team aangezien morgen de U18 bekerfinale tegen ZZ/Leiden in Utrecht op het programma staat. De thuisploeg profiteerde dankbaar en was op alle fronten logischerwijs beter. De 46-21 ruststand spreekt in dat kader boekdelen, nadat het 1e kwart bij 21-10 werd afgesloten.

Het vervolg was na rust een formaliteit. BAL streed voor iedere meter maar de gastheren bleven de bovenliggende partij. Iedere speler kwam scorend aan bod aan Noordkopzijde en dat was het vermelden zeker waard. Volgende week zondag wacht de apotheose in Wijchen.

Een Helderse zege volstaat voor deelname aan de titelstrijd die in het laatste weekend van april aanvangt. De return is de week erop (5/6 mei) voordat de landelijke finale een week later een feit is (14 mei) op neutraal terrein.