Landstede Zwolle U18 was heden middag naar Den Helder gekomen om te winnen terwijl BV Noordkop speelde om niet te verliezen. Daarmee is de 73-59 thuisnederlaag relatief heel simpel verklaard. Binnen dat kader speelden de bezoekers als team en daar ontbrak het grotendeels aan bij de thuisploeg. .

Door de derde nederlaag op rij heeft BV Noordkop geen vet meer op de bast in het vervolg van het seizoen. Het team heeft een top 4 klassering, die recht geeft op deelname aan de titelstrijd, nog in eigen hand maar kan zich geen misstap meer veroorloven in de resterende competitieduels.

Beide teams kwamen nerveus uit de startblokken maar Zwolle bleek de bovenliggende partij naarmate de wedstrijd op gang kwam. Via een 19-14 periodestand liep Landstede uit naar 30-21 en uiteindelijk een maximale 40-27 voorsprong. De thuisploeg nam in deze moeilijke fase geen time-out en ging op geen enkel moment de fysieke strijd aan met de bezoekers.

Na de pause (40-30) probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten maar verder dan 46-38 kwam men niet  doordat men verzaakte in balbezit. Dure turnovers warden genadeloos afgestraft met een 53-38 achterstand als logisch gevolg. Het vierde kwart starrte bij 62-50 en de punten bleken heel duur in het slotkwart: 11-7 (in Zwolse voordeel). BV Noordkop miste een nodige dosis zelfvertrouwen, lipe legio kansen om terug in de wedstrijd te komen onbenut en kon nooit terugvallen op vaste waarden in hun spel: 73-59.

In de komende 3 weken ligt de competitive stil en dient het team tot elkaar te komen voor de ongetwijfeld spannende slotfase van deze competitie.

.