Het U18 team van BV Noordkop heeft de winst laten glippen in de boeiende thuiswedstrijd tegen BC Apollo. Na een 49-36 voorsprong bij rust trok de thuisploeg aan het kortste eind doordat de aanvallende produktie op bepalende momenten stokte in het vervolg van het zeer spannende duel: 79-75.

De gastheren domineerden in het 1e kwart, pakten de goede opties in de aanval en kwamen onder het bord heel goed door. Hierdoor gaf het scorebord een enigszins vertekende beeld weer want de Amsterdammers hadden over aanwezig talent en bijkomende lengte zeker niet te klagen: 26-12.

BV Noordkop pakte aanvankleijk de draad weer op in het 2e speelbedrijf want BC Apollo kreeg nog geen vat op de Helderse aanvalsdrift in deze fase: 41-22! Vanaf dat moment kreeg het spannende duel echter een ander karakter. De bezoekers lieten hun atletische en fysieke vermogen gelden en plaatsen een 8-0 tussensprint: 41-30. Hoewel de thuisploeg de voordelige marge kon handhaven tot aan de rust. 49-36, waren de eerste tekenen van een Amsterdamse kentering zichtbaar.

Vroeg in het 3e kwart maakte het team van coachduo Kouwijzer/Douma het zichzelf onnodig moeilijk door het letterlijk en figuurlijk weg te geven. Dure turnovers brachten BC Apollo in het zadel maar desondanks deze dwalingen bleef het onheil uit tot de start van het 4e kwart, dat bij 63-61 (via 49-42, en 59-50) bereikt werd.

BC Apollo nam vervolgens brutaal de leding over, 68-63, maar BV Noordkop haakte niet definitief af. De thuisploeg kwam bij 70-68 terug op voorsprong maar kon niet doordrukken. In een bloedstollende slotfase, die met nog 2 minuten bij een 73-72 tussenstand in Helders voordeel inging, gaf de diepte op de Amsterdamse bank de doorslag.

Hiermee was de 79-75 thuisnederlaag verklaard. Desalniettemin had er voor de Nieuwediepers meer in gezeten als er aanvallend in de 2e helft meer initiatief was getoond. Al met al was het een treffen dat op het scherpst van de snede werd beslecht. Van dit soort wedstrijden spelen de vaderlandse talenten er veel te weinig in een seizoen hetgeen stof tot nadenken biedt.