Het U18 team van BV Noordkop heeft de “generale repetitie”  voorafgaande aan het topduel volgende week in Amsterdam tegen BC Apollo winnend afgerond tegen het bezoekende Lands Lake Lions: 93-68 (46-41). Het betekende de derde opeenvolgende zege in de eredivisie voor de formatie van het coachduo Mitchel Kouwijzer/Mike Douma.

Na een sloridige openingsfase, waarin mindere en goede momenten zich in rap tempo afwisselde, kwam de thuisploeg bij 12-11 voor het eerst aan de leiding. Lands Lake Lions verzette zich echter goed, profiteerde van het gebrek aan intensiteit in de Helderse verdediging en kwam aanvallend goed door met snelle drives naar de basket: 21-18 (1e kwart).

Door de fastbreak een paar goed te hanteren liepen de gastheren meteen uit in het 2e speelbedrijf: 27-20. Echter, andermaal bleef de Helderse defensie achter bij de aanvallende dadendrang. De bezoekers konden hierdoor na 40-29 alsnog aanklampen bij de start van het 3e kwart: 46-41. Defensief was het aan Helderse zijde ondermaats, hetgeen inmiddels een wekelijks terugkerend ritueel lijkt te worden.

De 2e helft was echter aanmerkelijk beter op defensief vlak en dat biedt wellicht persepctief voor de nabije toekomst als de duels tegen de naaste concurrentie op het programma staan  De gevestigde U18-orde liep via twee 3-punters uit naar 68-54 maar men liet zich alsnog verrassen op het slot van het 3e kwart: 68-59. Het spel van de thuisploeg oogde zo nu en dan plichtmatig en het juiste gif ontbrak hierdoor.

Bij Lands Lake Lions bleek de pijp echter volledig leeg vroeg in het slotakkoord. BV Noordkop snelde in ijltempo naar een 86-60 tussenstand als gevolg van een 18-1 spurt. De formatie uit Landsmeer was aanvallend de kluts volledig kwijt, leed veel balverlies en kon geen tegenstand meer bieden van enig niveau getuige de uiteindelijke 25-9 periodestand die een 93-68 eindscore tot gevolg had.

Het wordt komend weekend zeer interessant om te zien hoe het U18 team weerstand biedt aan respectievelijk BC Apollo (competitie) en een dag later tegen  Landstede Zwolle (beker) in 2 opeenvolgende uitduels.