Het U18 team van BV Noordkop blijft na de 75-67 (39-33) uitoverwinning op Donar in Groningen op koers met het oog op mogelijke deelname aan de Play-Offs. Het team van hoofdcoach Mitchel Kouwijzer (zie foto) heeft hierdoor met nog 2 reguliere competitieduels te gaan alles in eigen hand.

De zege in de Martinistad kreeg in met name het 3e kwart gestalte. De Helderse defensie sloot naadloos aan en de thuisploeg kwam in deze periode niet verder dan 9 punten. Hier zette BV Noordkop 18 punten tegenover en dat leverde een 57-42 tussenstand op bij de start van het slotkwart. Hiermee was de basis gelegd voor de welkome zege.

In de 1e helft gingen de bezoekers aarzelend van start en dat had een kleine achterstand tot gevolg. Door inside voor de goede opties te kiezen waren de rollen echter snel omgedraaid. Mede dankzij een 12-4 tussensprint leverde het 1e kwart een 17-12 tussenstand op in het voordeel van de Nieuwediepers. Vervolgens werd de marge uitgebouwd naar 24-15 maar de Groningers bleven aanhaken, mede door een rake 3-punter in de buzzer: 39-33 (rust).

Na het 3e kwart leek er geen vuiltje meer aan de lucht maar Donar wist puntje voor puntje terug te keren in de wedstrijd. Met nog ruim 2 minuten te gaan gaf het scorebord nog een marge van 1 punt aan in Helders voordeel, 66-65. Het naderende onheil werd echter tijdig gekeerd door insides scores en daarmee werd de broodnodige 75-67 zege een feit. Komende zaterdag wacht de nummer 2 op de ranglijst, BAL uit Weert, om 13 uur in sporthal De Slenk!