Na de 1e periode prijkte er een 28-4 (!) tussenstand op het indrukwekkende scoreboard in het Indoor Sportcentrum in Landsmeer. Op dat moment was het reeds overduidelijk dat het U18 team van BV Noordkop geen moment in de problemen zou komen in de uitwedstrijd tegen Landslake Lions, dat niet voor niets de laatste plaats in de eredivisie inneemt.

De plichtmatig spelende thuisploeg had niks in de melk te brokkelen en moest lijdzaam toezien hoe de bezoekers het heft op alle fronten stevig in handen namen. In het 2e kwart kwam daar nauwelijks verandering in en via 40-14 werd het 46-23 halverwege het eenzijdige duel.

De 2e helft ging om des keizers baard. BV Noordkop geloofde het wel, zakete weg naar een bedenkelijk niveau in het 3e kwart (12-11) maar kon de voorsprong moeiteloos consolideren: 58-34. De gastheren hielden ook in het slotakkoord nagenoeg gelijkte tred (24-22) en hielden daarmee de schade beperkt: 82-56.

In de aankomende 3 duels zal veel duidelijk worden over de onderlinge verhoudingen tussen de topteams. BV Noordkop ontmoet dan respectievelijk BC Apollo (3 februari, thuis), ZZ/Leiden (10 februari, uit) en Landstede Zwolle (17 februari, thuis) voordat de break start.