Het U16 team van BV Noordkop heeft zichzelf een enorme dienst bewezen door het bezoekende New Heroes de ongeslagen status af te nemen. Het team van head coach Frans Luyckx trok de overwinning naar zich toe in een boeiende slotfase waarin de Bosschenaren moeite hadden om de emoties in de hand te houden. De thuisploeg profiteerde dankbaar en hield het hoofd koel: 68-59 (35-31).

In het openingskwart hadden de gastheren moeite om de ring te vinden. De precisie ontbrak in de afwerking en New Heroes pakte daardoor een kleine marge: 16-12. BV Noordkop liet het hier echter niet bij zitten en wist in het tweede kwart de juiste weg naar de basket te vinden. De 23 gescoorde punten, waar Den Bosch er 15 tegenover zette, brachten een 35-31 voorsprong bij rust op het scorebord.

In een intense 2e helft bleef de balrotatie in de aanval van de thuisploeg van doorslaggevende betekenis. Door veeal de juiste spelers aan het kanon te krijgen bleef het team aan de voordelige zijde van de score ondanks ferm verweer van de Noord-Brabantse formatie: 49-47 (eind 3e kwart). In het slotakkoord  hield de thuisploeg het hoofd koel met de uiteindelijke zege als gewenst resultaat.

De verdedigingsrebound werd doorgaans goed gecontroleerd, de ploeg hield de regie over het tempo en kon op de beslissende momenten met succes de open man vinden in de spannende slotfase: 68-59. Door te blijven volharden in de eigen spelwijze kreeg het team de terechte beloning naar werken. Volgende week zaterdag wacht in Weert de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen BAL (Basketball Academie Limburg).