De uit Wieringerwerf afkomstige BV Noordkop/DH SUNS speler Jarno Pomstra vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten bij Saginaw Valley State University in de staat Michigan. Daarmee komt een langgekoesterde wens uit voor de 213 cm lange center, die afgelopen weekend op uitnodiging van de coaching staff van SVSU een bezoek bracht aan de school, een zgn. “NCAA visit” genaamd.

Pomstra: “Volgens de daarvoor geldende regels mag je 48 uur op de schoolcampus verblijven. In deze beperkte tijd hebben de coaching staff, team (w.o. 4 spelers uit Australië), academici etc. de school in kaart gebracht op zowel sportief als academisch vlak en mij alle faciliteiten laten zien. Ik ga op SVSU computer technologie studeren. Na thuiskomst gisteren heb ik samen met mijn ouders de “National Letter of Intent” getekend, die mij een volledige studiebeurs garandeert voor de komende 4 jaar. SVSU is een school met bijna 10 duizend studenten en heeft veel Nederlandse roots in de directe omgeving”.

De inmiddels 18-jarige Pomstra kwam op jonge leeftijd eerst bij BV Noordkop meetrainen, maakte vervolgens deel uit van succesvolle U14, U16, U18 en U21 clubteams en is dit seizoen voltijds actief bij het U21 DTL team en Den Helder SUNS in de DBL. Daarmee werd de basis gelegd voor deze volgende stap in zijn loopbaan. Tevens maakte hij deel uit van succesvolle Nationale teamselecties. “Aangezien SVSU in augustus een buitenlandse trip maakt naar Canada in de voorbereiding van het seizoen, zal het team een maand eerder starten met de training. Rond half juli word ik daar verwacht en sluit ik aan bij de ploeg”, aldus Pomstra.

Voor meer informatie, hierbij de website van de universiteit: http://www.svsu.edu/