Het DTL team van BV Noordkop/SUNS is tegen een geflatteerde thuisnederlaag aangelopen tegen Hammers Landstede. Het jonge team van coach Tristan van Santen (foto), dat incompleet aantrad, haakte pas in het 4e kwart definitief af: 71-48 (32-24). De Helderse formatie speelde met veel meer lef en passie daneerder dit seizoen en dat resulteerde in een 14-10 voorsprong in het 1e kwart.

Hammers Landstede, dat op volle oorlogsterkte aantrad, profiteerde in het 2e kwart van het oonodige balverlies van de thuisploeg. Bij 23-20 kwamen de Zwollenaren voor het eerst op voorsprong en daar kwam in het verdere verloop van de wedstrijd geen verandering meer in. Na de pauze, 32-24 in het voordeel van de gasten, bleven de Nieuwediepers echter aanklampen door een 16-14 kwartstand neer te zetten.

Het 4e kwart werd daardoor met een 46-40 achterstand ingegaan. Daarin kwam de ervaring bij Hammers Landstede bovendrijven en zat het de thuisploeg niet echt mee. De 71-48 einduitslag geeft een vertekend beeld van het wedstrijdverloop waarbij dient te worden gemeld dat er niets viel af te dingen op de winst van Hammers Landstede.