Het DTL teeam van BV Noordkop/SUNS heeft zich gemeld aan de top van het klassement in de DTL door in de Amsterdamse Callandhal (zie foto) naaste belager Harlem Lakers in een direct duel te kloppen: 73-64 (rust: 39-gelijk). De Helderse formatie stelde in de slotfase orde op zaken door bij een 64-63 achterstand een 10-0 eindspurt te plaatsen.

In een hoogstaand 1e kwart  lieten beide teams het beste spel van de avond zien. De thuisploeg schoot met scherp van buiten en daar zetten de gasten goed teamspel tegenover met een 25-21 voorsprong als gevolg bij de start van de 2e periode. Daarin was Harlem Lakers de bovenliggende partij. De Helderrnaren pakten even een marge (31-24) maar de gastheren knokten zich heel goed terug. De 39-39 ruststand gaf het gelijkopgaande karakter in  de wedstrijd heel goed weer.

Vroeg in de 3e periode nam de thuisploeg heft heft in handen (43-39) maar de Helderse brigade pareerde tijdig na een time-out met een 7-0 spurt: 46-43. De 14-10 periodescore behoeft verder geen uitleg: 53-49. Het Helderse team liep vervolgens uit naar 63-56 maar had geen antwoord op een 8-0 sprint die een 64-63 achterstand betekende. De thuisploeg geloofde op dat moment in een goed resultaat, hetgeen ook zeker gold voor het fanatieke thuispubliek.

BV Noordkop/SUNS weigerde echter mee te werken aan een feestje van de thuisploeg. Een time-out van hoofdcoach Gerard Luyckx had de gewenste uitwerking. De Heldernaren namen weer de juiste beslissingen in de aanval, waren in de rebound zeer alert en plaatsen een 10-0 die goed was voor de 73-64 uitoverwinning. Hierdoor komt BV Noordkop/SUNS op een 7-2 record en volgt men op 1 zege van de twee koplopers, Donar/Groningen en BC Apollo (7-1 record).