Het U21 team van BV Noordkop/SUNS is in de DTL tegen de 3e opeenvolgende nederlaag aangelopen. De Helderse formatie bleek niet opgewassen tegen het bezoekende Harlem Lakers: 87-74 (40-24). De thuisploeg liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan, kwam geen moment in het juiste ritme en kon aanvallend geen vuist maken. Harlem Lakers kon zodoende verdiend aan het winnende eind trekken.

BV Noordkop/SUNS kwam moeizaam op gang en bij een 9-2 achterstand was de eerste time-out reeds een feit. Hoofdcoach Gerard Luyckx probeerde het team in het gareel te krijgen maar dat bleek geen sinecure gezien de 22-16 periodestand in Amsterdams voordeel. Pas na 6 scoreloze minuten kon de thuisploeg 27-19 op het bord bijschrijven maar het bleek geen opmaat voor blijvend herstel: 40-24 (rust).

Na de pauze kon de thuisploeg eenmaal binnen de 10 punten komen maar was niet bij machte om door te drukken. Harlem Lakers hield het hoofd erbij, bleef scorend goed doorkomen en kon zodoende een belangrijke zege bijschrijven in de strijd om een plek in de Play-Offs: 87-74. De volgende wedstrijd van het Helderse U21 team is op zaterdag 9 februari thuis tegen ZZ/Leiden, aanvang 11 uur.