Het DTL team van BV Noordkop/SUNS heeft in Nijmegen met 85-70 (41-27) gewonnen van TBG Dragons. De wijze waarop de uitoverwinning tot stand kwam is een groot compliment waard. Coach Tristan van Santen kon nl. over slechts 6 spelers beschikken in Nijmegen. Voorafgaande aan het duel waren de verwachtingen daardoor niet hooggespannen.

De pover spelende thuisploeg bleek echter geen antwoord te hebben op de speelwijze van de Nieuwediepers waardoor reeds vroeg in de wedstrijd hoop gloorde op een positief resultaat. Na het 1e kwart, 20-12 in Helders voordeel, werd de lijn doorgezet. Door goed door te wisselen bleven de gasten uit de probleemzone en werd de rust bij 41-27 bereikt. Aanvallend werd veelvuldig voor de juiste opties gekozen en het balverlies bleef beperkt.

Het 3e kwart was de beste speelperiode van de plezierig verlopen middagwedstrijd. TBG moest vaak aan de noodrem trekken en de gasten schoten met scherp vanaf de vrije worplijn: 67-45. Vermoeidheid ging pas zijn toi eisen in de laatste fase van de goed gespeelde wedstrijd waardoor TBG de score een dragelijk aanzien kon geven: 85-70. Het team van Tristan van Santen kan terugkijken op een prima verlopen wedstrijd en tankte daarmee het nodige zelfvertrouwen voor de aankomende duels.