Het U18 team van BV Noordkop heeft in de Eredivisie de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. Na 4 overwinningen op vreemde bodem kwam het team van coachkoppel Tristan van Santen (foto) en Sjoerd Plagmeijer tot winst in sporthal De Slenk tegen UBALL. De Helderse formatie was andermaal incompleet maar maar de lengte onder het bord zorgde voor het broodnodige evenwicht in de ploeg: 83-58 (36-33).

Na een gelijkopgaande 1e periode, die bij 21-19 werd afgesloten, bleef de thuisploeg ondanks veelvuldig onnodig balverlies aan de voordelige zijde van de score: 36-33. Op dat moment lag een ruime Helderse zege niet in de lijn der verwachting maar de eerste contouren daarvan kwamen in het 3e kwart wel degelijk aan de oppervlakte: 61-47.

De Helderse equipe verruimde de marge in het slotakkoord door een 22-11 periodestand neer te zetten. Door een betere balans in het team, waarbij outside en inside (spelers) elkaar goed aanvulden, kwam de potentie van het U18 team bovendrijven. Dit biedt overduidelijk perspectief voor het vervolg van de competitie!